Qui sóc?

El meu nom és Antonio Pomares Olivares

Tinc 73 anys i m’agraden les matemàtiques recreatives, especialment els quadrats màgics. El 2013 vaig tenir la idea d’afegir quatre colors a el quadrat màgic de 4 × 4, creant el Quadrat Màgic de FOZ, que més tard em inspiraria a utilitzar la baralla espanyola de 48 cartes per a formar tres quadrats màgics en què cap dels quatre pals es repetís en els grups de quatre cartes que té la suma constant, creant així, el que la meva amiga japonesa Chieko Miyatake Akasaka bateig amb el nom de FOZUDOKU.

El FOZUDOKU, a el principi ho vaig utilitzar per fer una Presentació Mate-màgica a les escoles i ensenyar els quadrats màgics, i després més tard, per crear un passatemps semblant a l’sudoku.

Durant el confinament per la pandèmia de l’Corona-virus cada dia, cap a un FOZUDOKU, li treia una fotografia i el publicava en el meu pagina de Facebook i grup d’What’sApp per a entreteniment de molts i ara he creat aquesta pàgina web per divulgar aquest passatemps matemàtic.

Seguint les explicacions que dono en els CINC PASSOS per fer un FOZUDOKU, amb tenir tan sols una baralla es poden fer centenars de FOZUDOKUS amb les cartes cap per avall, per resoldre’ls després.

FOZUDOKU de el mur al pati de casa meva a FOZ

Vídeos a YouTube https://www.youtube.com/playlist?list=PLlJwYdyCa3hitOzTXYYZHr9HB-hXEGcHQ

Facebook https://www.facebook.com/antonio.pomares.2447

A %d blogueros les gusta esto: