3 – Col·locar cartes

Abans de col·locar boca avall les cartes que hem seleccionat i barrejat, primer visualitzarem l’existència en cada Quadrat de 8 rectangles de 2×3 que tenen una de les seues cantonades coincidint amb una de les cantonades del Quadrat de 4×4.

Aquests huit rectangles de 2×3 es divideixen en dos grups de quatre rectangles:

El grup de quatre rectangles horitzontals té:

2 rectangles horitzontals en la meitat de dalt del quadrat

2 rectangles horitzontals en la meitat de baix del quadrat

dos rectangles en la meitat de dalt del Quadrat (un a l’esquerra i l’altre a la dreta) i tenen una de les seues cantonades, marcada amb una X coincidint amb una de les cantonades del Quadrat de 4×4.

dos rectangles en la meitat de baix del Quadrat (un a l’esquerra i l’altre a la dreta) i tenen una de les seues cantonades, marcada amb una X coincidint amb una de les cantonades del Quadrat de 4×4.
El segon grup de quatre rectangles verticals té:

2 rectangles verticals en la meitat de l’esquerra del quadrat.

2 rectangles verticals en la meitat de la dreta del quadrat.

dos rectangles en la meitat de l’esquerra del Quadrat (un a dalt i l’altre a baix) i tenen una de les seues cantonades, marcada amb una X coincidint amb una de les cantonades del Quadrat de 4×4.

dos rectangles en la meitat de la dreta del Quadrat (un a dalt i l’altre a baix) i tenen una de les seues cantonades, marcada amb una X coincidint amb una de les cantonades del Quadrat de 4×4.
En cada quadrat, les cartes es col·loquen boca avall de quatre en quatre, en les quatre cantonades del grup de rectangles que hem decidit utilitzar (rectangles horitzontals o rectangles verticals).

Rectangles de 2×3 Horitzontals i Verticals

L’ordre en el qual es col·loquen les cartes a les cantonades del rectangle pot ser de quatre maneres diferents:

– Seguint el moviment de les agulles del rellotge

– En contra del moviment de les agulles del rellotge

– En forma de X en cantonades oposades (creuant el rectangle DUES vegades, en col·locar les cartes en diagonal)

– En forma de Z (creuant el rectangle UNA vegada, en col·locar les cartes en diagonal)

Qualsevol ordre que triem utilitzar pot començar en qualsevol de les cantonades del rectangle.

Col·locar cartes

Tercer Pas – Col·locar cartes a les cantonades dels rectangles de 2×3

Per exemple:

Si triem col·locar les cartes en el sentit de les agulles del rellotge el podem fer de quatre maneres diferents depenent en què cantonada del rectangle col·loquem la primera carta:

En aquests rectangles la primera carta de les quatre que es col·loquen en el sentit de les agulles del rellotge és a la cantonada de dalt a l’esquerra.

En aquests rectangles la primera carta de les quatre que es col·loquen en el sentit de les agulles del rellotge és a la cantonada de dalt a la dreta.

En aquests rectangles la primera carta de les quatre que es col·loquen en el sentit de les agulles del rellotge és a la cantonada de baix a la dreta.

En aquests rectangles la primera carta de les quatre que es col·loquen en el sentit de les agulles del rellotge és a la cantonada de baix a l’esquerra.

Quan col·loquem les cartes, les col·loquem boca avall i no tenim cap referència, per a visualitzar els rectangles excepte DUES coses:

  • Les dues meitats del quadrat de 4×4 perquè és fàcil visualitzar-les (ja siga si partim el quadrat en dues horitzontal o verticalment)
  • Una de les cantonades dels rectangles coincideix amb una de les cantonades del quadrat de 4×4.

(Podemos donar-nos suport en això quan tractem de visualitzar els rectangles de 2×3 per a col·locar les cartes)

Per a visualitzar millor les quatre cantonades dels quatre rectangles de 2×3, he utilitzat en aquests quadrats animals en blanc i negre:

1 Fardatxo (negre)
2 Dofí (blanc)
3 Gos (blanc)
4 Gat (negre)


En aquesta llista el Fardatxo està en primer lloc, seguit del Dofí, després el Gos i l’últim el Gat, però podem canviar l’ordre d’aquesta llista i començar a l’inrevés (o qualsevol altre ordre).

Quan col·loquem les cartes, nosaltres triem que rectangle utilitzarem primer i en quina ordre utilitzarem els altres.

Amb respecte als rectangles de 2×3 i l’ordre en el qual col·loquem les cartes hem de triar QUATRE coses i tindre ben clar la nostra elecció perquè qualsevol elecció que fem s’utilitzarà en TOT el quadrat:

  • 1 – Triar quina classe de rectangles utilitzarem (rectangle vertical o rectangle horitzontal).
  • 2 – Triar com serà la primera cantonada del rectangle on col·locarem la primera carta, (la cantonada de dalt a l’esquerra o a la dreta, la cantonada de baix a l’esquerra o a la dreta)
  • 3 – Triar l’ordre que seguirem per a col·locar les cartes a les cantonades del rectangle (en el sentit de les agulles del rellotge, en contra del sentit de les agulles del rellotge, en forma de X, en forma de Z).
  • 4 – Triar el rectangle que utilitzarem primer i l’ordre dels rectangles que seguirem a continuació, (rectangle de dalt a l’esquerra o a la dreta, rectangle de baix a l’esquerra o a la dreta).

Seguint sempre el mateix ordre que hàgem decidit utilitzar per a TOT el Quadrat després de col·locar quatre cartes a les cantonades dels quatre rectangles, el Quadrat estarà complet amb 16 cartes boca avall.

A %d blogueros les gusta esto: