Qui soc?

El meu nom és Antonio Pomares Olivares
Tengo 73 anys i m’agraden les matemàtiques recreatives, especialment els quadrats màgics. En 2013 vaig tindre la idea d’afegir quatre colors al quadrat màgic de 4×4, creant el Quadrat Màgic de FOZ, que més tard m’inspiraria a utilitzar la baralla espanyola de 48 cartes per a formar tres quadrats màgics en els quals cap dels quatre pals es repetira en els grups de quatre cartes que té la suma constant, creant així, la qual cosa la meua amiga japonesa Chieko Miyatake Akasaka batege amb el nom de FOZUDOKU.

El FOZUDOKU, al principi el vaig utilitzar per a fer una Presentació Mat-màgica a les escoles i ensenyar els quadrats màgics, i després més tard, per a crear un passatemps semblant al sudoku.

Durant el confinament per la pandèmia del Corona-virus tots els dies, cap a un FOZUDOKU, li treia una fotografia i ho publicava en la meua pàgina de Facebook i grup de What´sApp per a entreteniment de molts i ara he creat aquesta pàgina web per a divulgar aquest passatemps matemàtic.

Seguint les explicacions que faig en els CINC PASSOS per a fer un FOZUDOKU, amb tindre tan sols una baralla es poden fer centenars de FOZUDOKUS amb les cartes boca avall, per a resoldre’ls després.

FOZUDOKU del mur al pati de la meua casa a FOZ

vídeos en YouTube https://www.youtube.com/playlist?list=plljwydyca3hitoztxyyzhr9hb-hxegchq

Facebook https://www.facebook.com/antonio.pomares.2447

A %d blogueros les gusta esto: