FOZUDOKUS sense la baralla espanyola

FOZUDOKUS sense la baralla espanyola
Els FOZUDOKUS es fan amb la baralla espanyola de 48 cartes, però en cas de no tindre una baralla espanyola, també es poden fer amb cartes del PÒQUER o amb cartes de nombres de colors

CARTES DE PÒQUER

Com la baralla del PÒQUER té 52 cartes i només necessitem 48, es lleven les quatre reines o QUEENS (Q)

El valor numèric del ACE ( A ) = és 1

El valor numèric del JACK ( J ) = és 11

El valor numèric del KING ( K ) = 12

El mètode per a fer i resoldre un FOZUDOKU amb la baralla del PÒQUER és exactament igual que el que s’utilitza per a fer un FOZUDOKU amb la baralla espanyola.

Però amb la baralla espanyola, queda més bonic perquè té quatre pals de quatre colors diferents, mentre que la baralla del PÒQUER, encara que també té quatre pals, només té dos colors.

FOZUDOKUS AMB NOMBRES DE COLORS

En molts llocs no es té accés fàcil a una baralla espanyola o una baralla del PÒQUER

Com és el cas de l’escola primària MYODA de Tanzània, escola a la qual jo secunde i us convide a vosaltres també al fet que col·laboreu en el manteniment d’aquest projecte, que necessita ajuda.

(veure enllaços de vídeos i pàgines web del director de l’escola Obedy Kuguru)

https://myodatanzania.wordpress.com/2020/04/29/obedy-kuguru/

https://myodatanzania.wordpress.com/myoda/

Especialment per als xiquets de l’escola primària de MYODA a Tanzània he creat aquesta baralla de colors.

Amb unes tisores paper i llapis de colors és fàcil fer aquesta baralla de nombres de colors i aquesta activitat pot formar part del treball de manualitats en classe.

El mètode per a fer i resoldre un FOZUDOKU amb la baralla de nombres de colors és exactament igual que el que s’utilitza per a fer un FOZUDOKU amb la baralla espanyola.

FOZUDOKU de nombres de colors

Aquest exemple de FOZUDOKU de nombres de colors és el mateix que el FOZUDOKU del mur que hi ha en la paret del pati a la meua casa a FOZ.